קרב סכינים

המוזמנים יקבלו הסבר קצר על מהלך "הקרב" הסבר על כללי התחרות והקריטריונים לשיפוט כגון: תכנון ארוחה מלאה הכוללת את כל שלבי בנית התפריט ,עמידה בלוחות זמנים ושימוש מושכל בחומרי הגלם.

שיתוף כל חברי הקבוצה, טעם, קישוט המנה, סידור השולחן, ניקיון וסדר בעבודה, יצירתיות ומורל קבוצתי ועוד…
לאחר ההסבר כולם לובשים סינר (ממותג) וחובשים כובע, מפשילים שרוולים מפעילים את השעון והופ לעבודה… כל קבוצה מקבלת עמדת בישול הכוללת את המצרכים הדרושים להכנת המשימה *הקבוצות ייהנו מאותה כמות ומגוון של חומרי גלם, מצרכי מזון, כלי עבודה, כיריים ותנור..

 

לכל קבוצת עבודה מתלווה שף מקצועי, המנחה באופן צמוד את שלבי הכנת המנות משלב התכנון היצירתי של המנות דרך ההכנה ועד לקישוט וההגשה. בסיום התחרות מוכרזת הקבוצה המנצחת וכמובן ארוחה מלאה הכוללת את התוצרת הטעימה של כל הקבוצות מתחרות.

מטרת הסדנא: גיבוש, חוויה ואוכל טוב. אבל החשוב ביותר מבחינתנו הוא שבתום הסדנא יבינו המשתתפים את החשיבות של עבודת הצוות ברמת המיקרו – הצוותית, וברמת המקרו – הארגונית. אמנם כל קבוצה מתחרה בשנייה אך הארוחה הסופית משותפת לכולם. ולכן, נדרשת מהמשתתפים חשיבה גם על הקבוצה המתחרה. בדיוק כמו בעבודה היומיומית בארגון. דגש על שיתוף פעולה ועבודת צוות בכל מחלקה בארגון אך עם הבנה והתחשבות בכלל הארגון

  • התכנסות, קבלת פנים וכיבוד קל: פוקאצ'ות ומטבלים ושתייה חמה וקרה.
  • חלוקת מתכונים, סינר עבודה, ציוד ומצרכים.
  • הסבר של השף אודות חומרי הגלם, התפריט והמנות הנבחרות.
  • חלוקת המשתתפים לצוותים
  • ארוחת סיום משותפת – במהלכה יאכלו המשתתפים ממבחר המנות שהכינו.
דילוג לתוכן